Missie & Visie

Veilig en verantwoord PMU voor iedereen
Als pionier in de professionele permanente make-up sector hebben wij een schat aan ervaringen en know-how in ons vakgebied. Wij zijn niet bereid om te kiezen tussen veiligheid en resultaat bij het ontwikkelen van PMU technieken en materialen. Het verzorgen van opleidingen in PMU staat ook bij Biotek centraal, zodat er altijd professionals zijn die de kwaliteit van Biotek betrouwbaar blijven leveren.

GESCHIEDENIS

In 1988 begonnen wij als pioniers in de professionele permanente make-up sector. Vandaag de dag bieden we de allernieuwste benodigdheden op de markt voor gebruikers over de hele wereld. Onze oorsprong gaat terug naar de jaren tachtig, waar de eerste vraag naar eenvoudige import ontstond in Italië. Toen begon het experimenteren. Wij vertrouwden op onze intuïtie en ervaring met tatoeëren en pasten vergelijkbare concepten toe bij permanente make-up. We creëerden steeds verfijndere apparatuur, naalden en kleuren; genoeg om van regelgevende instanties toestemming te krijgen om door te gaan, en om jaar na jaar onze naam te vestigen voor duizenden professionals over de hele wereld en om de Biotek-methode over de hele wereld te exporteren.

Massimo Froio - Directeur Biotek

25 jaren in aantallen

30.000 klanten over de hele wereld  2.300.000 geproduceerde naalden  300.000 ml pigment  450.000 verzonden paketten  28.000 geproduceerde machines  11.000 biotek methode gecertificeerd  120 deelnames aan wereldtentoonstellingen  80.000 uitgegeven pigmentkaarten  werkzaam in 48 landen  10 awards en prijzen over de hele wereld gewonnen

Ontwerp en technologie MADE IN ITALY

Onze kwaliteit uw veiligheid

Vanaf het begin heeft Biotek haar eigen werkprotocol ontwikkeld als veiligheidsgarantie voor haar klanten. Biotek heeft met de belangrijkste regelgevende Europese instanties samengewerkt om een systeem te creëren dat de productrichtlijnen zou vormen voor alle sectorbedrijven. Als referentie voor autoriteiten staan wij nog steeds voorop waar het gaat om basisbeslissingen ten aanzien van veilige pigmentatie en productie van apparatuur.

Het kiezen voor een ISO 9001 gecertificeerd bedrijf betekent dat u zaken doet met een bedrijf dat is gecontroleerd door specifieke Europese autoriteiten die voortdurend de kwaliteit blijven controleren. Biotek verwierf een KWALITEITSCERTIFICAAT voor haar productie en training: een absolute garantie voor uw werk.

Deze Europese kwaliteitstmarkering betreft vele veiligheidstesten die gedocumenteerd dienen te worden met veiligheidsrapporten over de elektronische apparatuur. Bijvoorbeeld: -Elektromagnetische compatibiliteit – Machineveiligheid – Gebruiksveiligheid, etc. Alle gecertificeerde producenten dienen de CE-markering op hun voltooide producten te bevestigen: synoniem voor consumenten bescherming.

Deze richtlijn die is ingesteld door de Europese Raad ten aanzien van permanente make-up en tatoeëren, bepaalt de veiligheidcriteria voor deze sector. Biotek, die actief betrokken is geweest als lid van dezelfde raad, heeft deze vastgestelde richtlijnen op haar hele productie toegepast.
Voor haar testen en analyse van pigmenten, richt Biotek zich tot de prestigieuze Pavia Universiteits-laboratoria.